piątek, 6 marca 2015

MAKARON BEZGLUTENOWY Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI

Dzisiaj... nie liczymy kalorii!! :))

 Voilà!! - oto jest ( mój ulubiony makaron bezglutenowy -najlepszy jaki do tej pory jadłam,  kukurydziany, zakupiony z Biedronce 3,99) z dodatkami - boczkiem i pieczarkami. Polecam!! :))


PRZEPIS : (porcja dla 2-3 osób)
  • makaron penne (pół opakowania)
  • 200 g boczku (kupuje już krojony w pudełeczku)
  • 6-7 większych pieczarek 
  • cebula
  • 1-2 ząbki czosnku 
  • sól, pieprz, oliwa
  • 4 łyżki śmietany 18%
Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek siekamy. Szklimy razem na patelni. (zaczynając od cebuli). Nie dodajemy dużo oliwy gdyż boczek sam w sobie jest tłusty. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki (ja kroję bardzo drobno). Smażymy na patelni do momentu, aż z pieczarek odparuje nadmiar płynów. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymany sos Mieszamy z ugotowanym makaronem. Najlepiej smakuje podawane ciepłe. Można posypać pietruszką. 




SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz