Dzisiaj... nie liczymy kalorii!! :))
Voilà!! - oto jest ( mój ulubiony makaron bezglutenowy -najlepszy jaki do tej pory jadłam, kukurydziany, zakupiony z Biedronce 3,99) z dodatkami - boczkiem i pieczarkami. Polecam!! :))
PRZEPIS : (porcja dla 2-3 osób)
- makaron penne (pół opakowania)
- 200 g boczku (kupuje już krojony w pudełeczku)
- 6-7 większych pieczarek
- cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, oliwa
- 4 łyżki śmietany 18%
Boczek kroimy w drobną kostkę, cebulę i czosnek siekamy. Szklimy razem na patelni. (zaczynając od cebuli). Nie dodajemy dużo oliwy gdyż boczek sam w sobie jest tłusty. Po chwili dodajemy pokrojone pieczarki (ja kroję bardzo drobno). Smażymy na patelni do momentu, aż z pieczarek odparuje nadmiar płynów. Dodajemy śmietanę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymany sos Mieszamy z ugotowanym makaronem. Najlepiej smakuje podawane ciepłe. Można posypać pietruszką.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz