niedziela, 3 maja 2015

LUBIĘ NA OSTRO!! CZYLI... PAPRYCZKA CHILI W ROLI GŁÓWNEJ

Bezglutenowa Izabela serwujem dzisiaj makaron z pikantnym sosem pomidorowym. Pikanterii dodaje mu mała, niewinna papryczka chilii. Oto przepis -

• bezglutenowy makaron spaghetti (na dwie osoby ok 200g)
• puszka pomidorów
• Papryczka chilii
• mięso mielone - użyłam drobiowego (ok 200 g)
• sól
• Pieprz
• świeża bazylia

Na patelnię wrzucamy pokrojoną cebulkę oraz drobno pokrojoną papryczkę chili (jej ilość zależy od tegho, jak pikantne danie lubimy). Szklimy je razem. Dodajemy mięso mielone. Smażymy wszystko razem. Zalewamy pomidorami. Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy świeżą bazylię. Duuuuuuuuuuuużo bazyliiiiii!!! :)) Doprawiamy solą i pieprzem.

Izabela życzy smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz