Ochota na gołąbki przyszła jak grom z jasnego nieba! Jednak sytuacja zweryfikowała troszkę efekt końcowy. Rzadko zdarza mi się zabierać za gotowanie nie sprawdzając wcześniej składników aa tu proszę.. brak ryży spowodował improwizację ;) Efekt końcowy - dla mnie bomba!! ;) Zapraszam na.. szybkie gołąbki bez ryżu ;D hehe.
- 0,5-0,6 kg kapusty
- 0,5 kg mięsa mielonego
- cebula
- oliwa
- przyprawy - sól, pieprz
- przecier pomidorowy
Kapustę drobno szatkujemy. Kroimy drobno cebulkę. Szklimy razem na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy ostygnie mieszamy razem z mięsem. Formujemy nasze "gołąbki" i obsmażamy z dwóch stron. Podsmażone podlewamy wodą (aby były lekko zakryte). Dodajemy przecier pomidorowy. Przyprawiłam solą i pieprzem jedna można dodać kostkę rosołową. Dusimy ok 50 minut na lekkim ogniu. SMACZNEEEEEGO!!! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz