środa, 6 stycznia 2016

NADZIANE KIESZONKI - Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Z ciasta francuskiego można wyczarować różne różności. Pyszności na słono, słodko, z mięskiem czy z warzywami - za to plus dla niego. Minusem jest cena - za 450 g bezglutenowego ciasta francuskiego zapłaciłam prawie 10.oo zł. Jednak nigdy wcześniej nie próbowałam więc postanowiłam coś wyczarować - nadziewane kieszonki.
 
FARSZ  - nie jestem w stanie określić gramatury ponieważ powstał "na oko"
  • pieczarki
  • cebulka
  • boczek
  • sól, pieprz
  • ser żółty
Smażymy wszystko na lekkim ogniu, doprawiamy do smaku. Do gotowego farszu dodajemy troszkę sera żeby farsz fajnie nam się połączył i nadziewamy nasze kieszonki. Często jeśli chce mieć jednolitą masę albo farsz - używam blendera. Pieczemy do zarumienienia się ciasta. Proste, smaczne i szybkie. Smaczna przekąska gotowa ;)
 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz