Pierogi, pierogi, pierogi - barrrrdzo lubię! Ruskie, z mięsem, 
grzybami, kapustą, szpinakiem czy owocami. Pychota. Szaro-buro za oknem 
więc postanowiłam umilić sobie popołudnie smakiem - ruskich tym razem. 
Wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie znoszę samej czynności
 lepienia. Krasnoludki tego za mnie nie zrobią - a szkoda ;P, mam 
ciasto, mam farsz - jestem w połowie drogi. Do dzieła!! ;) Ułatwiając 
sobie to jak tylko mogłam moje pierogi przybrały niecodzienny kształt - 
nie ujęło im to jednak smaku ;) 
CIASTO  na ok 20 sztuk  
- 200 g mąki bezglutenowej
 - 120 ml wody
 - 2 łyżki oleju
 - 1 łyżeczka soli
 
Ciasto wyrabiamy  do dokładnego połączenia się składników i odstawiamy na czas przygotowania 
farszu.  
FARSZ
- 250 g twarogu
 - 400 g ziemniaków (ugotowanych)
 - 1 zeszklona cebula
 
Składniki na farsz łączymy dokładnie razem - (najlepiej za pomocą 
maszynki do mięsa). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ładujemy w 
pierogi ;) Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Są gotowe chwileczkę po 
wypłynięciu na powierzchnię. SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz