niedziela, 4 stycznia 2015

PENNE ZE SZPINAKIEM FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

Mmmm... Makaron! To jest to!!! Oczywiście kukurydziany! :))

Co potrzebujemy -
  • porcję makaronu (kukurydzianego lub innego bezglutenowego)
  • cebulkę i czosnek (wg uznania - ja lubię duuużo czosnku!) podsmażamy na patelni na łyżce - dwóch  z oleju z suszonych pomidorów
  • szpinak (używam mrożony) - rozmrażamy go, po czym dodajemy do podsmażonej cebulki i czosnku, pieprzymy do smaku - z solą należy się wstrzymać gdyż ser feta jest słony (bądź przyprawiać już po wymieszaniu  wszystkich składników)
  • do tak przygotowanego szpinaku dodajemy ser feta, rozdrabniając go na patelni
  • na koniec dodajemy kilka pokrojonych suszonych pomidorów
  • mieszamy wszystko razem i łączymy z makaronem

PYCHA!!! ;)))




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz