poniedziałek, 22 grudnia 2014

KROKIETY BEZGLUTENOWE

Można oczywiście wykorzystać również przepis na naleśniki kukurydziane, jednak ta wersja również jest smaczna :)

CIASTO NALEŚNIKOWE -
  • 200 g mixu mąk bezglutenowych
  • 2 szklanki wody (dodaję zimną, gazowaną)
  • 2 jaja
  • łyżka oleju
  • szczypta soli

Składniki zmiksować razem na jednolitą masę. Smażyć na nagrzanej patelni.

Mój FARSZ skłądał się z :
  • podsmażonych pieczarek
  • podsmażonej cebulki 
oraz
  • podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego)
  • po połączeniu składników (po ich ostygnięciu) dodać jajko aby farsz się "zawiązał". Doprawić solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni albo posypuję serem (mozzarellą) i zapiekam w piekarniku do momentu roztopienia się sera.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz