CIASTO NALEŚNIKOWE -
- 200 g mixu mąk bezglutenowych
 - 2 szklanki wody (dodaję zimną, gazowaną)
 - 2 jaja
 - łyżka oleju
 - szczypta soli
 
Składniki zmiksować razem na jednolitą masę. Smażyć na nagrzanej patelni.
Mój FARSZ skłądał się z :
- podsmażonych pieczarek
 - podsmażonej cebulki
 
- podsmażonego mielonego mięsa (drobiowego)
 - po połączeniu składników (po ich ostygnięciu) dodać jajko aby farsz się "zawiązał". Doprawić solą i pierzem. Gotowe. :)) Nie używam bułki tartej, tak przygotowane podgrzewam jeszcze lekko na patelni albo posypuję serem (mozzarellą) i zapiekam w piekarniku do momentu roztopienia się sera.
 

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz